Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

10 Οι άντρες που απατούν τις γυναίκες τους, έχουν το IQ του... πρώτου Homo Sapiens!


Η θεωρία του εξελικτικού ψυχολόγου Satoshi Kanazawa , καθηγητή στο London School of Economics and Political Science, είναι ξεκάθαρη: όσοι απατούν τις συντρόφους τους, έχουν χαμηλό I.Q! Και αντίστροφα, όσο πιο ευφυής είναι ένας άντρας, τόσο λιγότερες πιθανότητες έχει να απιστήσει!
   Σύμφωνα τον dr Kanazawa, ο άνθρωπος ξεκίνησε την εξελικτική του πορεία πάνω στη Γη, ως πολυγαμικό ον και μάλιστα με πολυάριθμους συντρόφους σε καθημερινή βάση. Μέσα από την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους, αυτό άρχισε να φθίνει μέχρι που περάσαμε στη φάση των πιο σταθερών δεσμών.
  Συνεπώς η μετάβαση από την πολυγαμία στη μονογαμικότητα, αποτελεί μέρος της εξέλιξης!
Οι άντρες που επιλέγουν να απατούν τις συντρόφους τους, στην ουσία δεν έχουν καταφέρει να ακολουθήσουν την εξέλιξη αλλά έχουν μείνει στην εποχή των... σπηλαίων. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του καθηγητή στην εφημερίδα Daily Mail, "οι άπιστοι άντρες είναι απλώς ηλίθιοι"!
 
  Αντιθέτως, εκείνοι που δημιουργούν μόνιμες και σταθερές σεξουαλικές σχέσεις, είναι άνθρωποι με υψηλό δείκτη νοημοσύνης που τους γοητεύει η πρόοδος και υιοθετούν πιο σύγχρονα και επαναστατικά μοντέλα συμπεριφοράς!

  Αν αναρωτιέστε τι λέει η θεωρία, για τις γυναίκες που απατούν τους συντρόφους τους, ο dr  Kanazawa, έχει την απάντηση : "Όχι, δεν μπορούμε να ισχυριστούμε κάτι ανάλογο για τις άπιστες γυναίκες. Αυτό συμβαίνει γιατί ακόμη και στις πολυγαμικές κοινωνίες οι γυναίκα όφειλε να είναι πιστή. Συνεπώς δεν χρειάστηκε να ακολουθήσει καμία εξέλιξη στον τομέα αυτό"!
  Ήδη στο εξωτερικό έχει αρχίσει μια ολόκληρη συζήτηση γύρω από τη θεωρία αυτή, αφού διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές και έντυπα life style, εξετάζουν έναν προς έναν τους διάσημους που έχουν απατήσει τις συντρόφους τους και διαπιστώνουν με... έκπληξη ότι ο καθηγητής μάλλον έχει δίκιο!!
πηγή: http://www.pyles.tv/News/Research-psychology/men_cheating_low_IQ.aspx

10 σχόλια:

  1. «..με τους έξυπνους αδελφές μου,
    με τους έξυπνους..»
    - Α. ΤΣΕΧΩΦ-
    δηλ. οι άντρες εκτός από όρκους πίστης πρέπει να έχουν και πρόχειρο ένα IQ test με αξιοπρεπή επίδοση ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου κορίτσι έτσι ακριβώς πρέπει χα χα χα!!!!
    Και είμαι και εγώ της άποψης ......με τους έξυπνους, τώρα αν στην πορεία γίνει το τεστ και αποδειχτεί ο τύπος Homo Sapiens πάμε γι' άλλα........ το μοναστήρι να 'ναι καλά και από καλόγερους ......... ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. xaxaxaxa...πολυ γελασα.......μ΄αυτο.......μπορω να το αναρτησω στο μπλοκ...μου καποια στιγμή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εννοείτε EVI μου πως μπορείς. Καλό βράδυ να έχεις!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΓΑΠΗΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ,ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΣΤΟ ΕΞΗΣ:ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΤΟΥΝ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ,ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΑΣ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ.ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΛΗΘΗΚΑΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗ.ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΙΣΤΙΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΠΩ ΠΕΡΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ.ΣΚΟΠΟΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΡΧΕΙ ΑΠΙΣΤΙΑ ΔΙΟΤΙ ΜΥΡΙΑ ΔΕΙΝΑ ΕΠΟΝΤΑΙ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. aoratos καλησπέρα, συμφωνώ απόλυτα στο γεγονός ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΡΧΕΙ ΑΠΙΣΤΙΑ ΔΙΟΤΙ ΜΥΡΙΑ ΔΕΙΝΑ ΕΠΟΝΤΑΙ. Στη σύγχρονη κοινωνία όπου ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι 32% των ανδρών και 19% των γυναικών έχουν ή θα ήθελαν να έχουν εξωσυζυγικές σχέσεις, είναι πολύ σημαντικό να γίνουν κατανοητοί οι λόγοι που οδηγούν στη συζυγική απιστία.

    Τι είναι εκείνο που κάνει κάποιον ή κάποια να θέλει να έχει παροδικές περιπέτειες μιας νύχτας ή ακόμη μια κρυφή ερωτική σχέση που μπορεί στο τέλος να έχει απρόβλεπτη οδυνηρή κατάληξη;

    Η κατανόηση των λόγων που ωθούν σε εξωσυζυγικές περιπέτειες μπορεί να βοηθήσει τόσο στην πρόληψη της δημιουργίας μιας τέτοιας κατάστασης όσο και στην αντιμετώπιση της, στις περιπτώσεις όπου ήδη το πρόβλημα υπάρχει.

    Σε αρκετές περιπτώσεις η απιστία βρίσκει τις ρίζες της, σε προβλήματα που υπάρχουν μέσα στο ζευγάρι. Είναι σπάνιο, παρά το γεγονός ότι συμβαίνει κάποτε, ο ένας από τους δύο στο ζευγάρι να πηγαίνει αλλού, απλά για λόγους ηδονισμού ή ευχαρίστησης με ελαφριά τη συνείδηση.

    Συνήθως υπάρχουν προβλήματα στο ζευγάρι όπως ψυχική απομάκρυνση, απουσία μιας καλής επικοινωνίας μεταξύ των δύο, ο ένας δεν καταλαβαίνει τον άλλο, ύπαρξη εχθρότητας και μνησικακίας ή ακόμη προβλήματα της σεξουαλικής ζωής.

    Οι καταστάσεις αυτές οδηγούν και στη φυσική ή σωματική απομάκρυνση του ενός από τον άλλο δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη εξωσυζυγικών σχέσεων.

    Μια άλλη κατάσταση που μπορεί να είναι γενεσιουργός αιτία της απιστίας είναι η ανάγκη που έχουν ορισμένα άτομα να νιώθουν ότι είναι επιθυμητά από άλλους.

    Στα άτομα αυτά, μετά από μια πολυετή σχέση με τον ή τη σύζυγο, υπάρχει η σκέψη ή ο φόβος, ότι πιθανόν ο αρχικός πόθος να μην υπάρχει πλέον τόσο έντονα όσο στην αρχή. Επιπρόσθετα υποβόσκει η απορία εάν ο άλλος ή η άλλη έχει ακόμη την ίδια επιθυμία της ολοκληρωμένης σωματικής σχέσης μαζί τους.

    Η γενεσιουργός αυτή κατάσταση μπορεί να οδηγήσει τα άτομα αυτά, στην αγκαλιά κάποιου άλλου. Όμως η λύση αυτή είναι δυνατόν να επιφέρει αντίθετα αποτελέσματα.

    Υπάρχουν και άλλες καταστάσεις όπου η περιέργεια για το άγνωστο, η γοητεία του απαγορευμένου, η σεξουαλική απογοήτευση και η ανάγκη αυτό-επιβεβαίωσης, μπορούν να οδηγήσουν κάποιο ή κάποια σε εξωσυζυγικές περιπέτειες.

    Η συζυγική απιστία δεν είναι μια κατάσταση ανώδυνη. Είναι οδυνηρή τόσο για εκείνο ή εκείνη που εμπλέκεται σε μια κατάσταση εξωσυζυγικών σεξουαλικών σχέσεων όσο και σε αυτόν ή αυτήν που εξαπατάται.

    Τα αρχικά ψέματα, οι ευκαιριακές δικαιολογίες, οι προσπάθειες απόκρυψης από αυτόν που κάνει την απιστία, του δημιουργούν μια δυσάρεστη κατάσταση η οποία πολύ συχνά επιδεινώνεται και περιπλέκεται απρόβλεπτα.

    Οι τύψεις της συνείδησης σε πολλές περιπτώσεις και ο φόβος της αποκάλυψης της κρυφής σχέσης, απομακρύνουν σχετικά γρήγορα τις αρχικές φαντασιώσεις που υπήρχαν σχετικά με την εξωσυζυγική σχέση.

    Τα πράγματα μπορούν να γίνουν δυσκολότερα στις περιπτώσεις που ο νέος ή η νέα ερωτική σύντροφος αρχίζει να έχει απαιτήσεις και μάλιστα κάποτε να ζητά τη νομιμοποίηση της κρυφής σχέσης.

    Συχνά γεννιέται και το ερώτημα αν πραγματικά άξιζε τον κόπο αυτό που έχει γίνει. Συνήθως όμως η ερώτηση αυτή δημιουργείται όταν είναι πλέον πολύ αργά.

    Οι συνέπειες της αποκάλυψης της εξωσυζυγικής σχέσης, είναι απρόβλεπτες. Η οδύνη αυτού ή αυτής που εξαπατείται είναι μεγάλη και δεν είναι σίγουρο ότι τα αισθήματα αυτά θα φύγουν.

    Εάν η σχέση διασωθεί και συνεχίσει, είναι πολύ πιθανό ότι το επεισόδιο απιστίας θα έχει αφήσει πίσω του τραυματικά επακόλουθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι άντρες που απατούν τις γυναίκες τους είναι σίγουρα γουρούνια. Δεν ξέρω αν είναι έξυπνοι ή χαζοί και τι IQ μπορεί να έχουνε αλλά γουρούνια είναι διότι μπορούν να πάνε με όποια γυναίκα θέλουνε αφού χωρίσουν πρώτα. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για τις γυναίκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα Σάββα, ξέρεις εγώ πιστεύω ότι είναι λίγο βαρύς ο χαρακτηρισμός. Τώρα για το αν θα έπρεπε να χωρίσουν και έπειτα να έχουν το απόκτημα τους δεν ξέρω αν συμφωνώ, εγώ είμαι της άποψης ότι όταν κάποιος αποφασίζει να παντρευτεί σημαίνει πως θέλει να ζήσει την ζωή του με αυτό το άτομο τώρα αν στην πορεία μετανιώσει τότε κατά την ταπεινή μου πάντα άποψη το άτομο αυτό το διακρίνει η ανωριμότητα.
    Επίσης ο ορισμός της απιστίας για κάποιους σημαίνει μόνο η ερωτική συνεύρεση για μένα είναι και κάτι παραπάνω θεωρώ απιστία και προδοσία και το φλερτ, τα αρχικά ψέματα, τις ευκαιριακές δικαιολογίες, και τις προσπάθειες απόκρυψης διαφόρων πραγμάτων είτε είναι ραντεβού είτε είναι απλά κάποιο τηλεφώνημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΓΑΠΗΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΩΡΑΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ,ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΑΣ ΑΠΙΣΤΙΑ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΩ ΜΕ ΕΝΑ ΑΡΧΑΙΟ ΓΝΩΜΙΚΟ " ΜΕ ΤΗΝ ΛΥΧΝΙΑ ΣΒΗΣΤΕΙ ΠΑΣΑ ΓΥΝΙ ΟΜΟΙΑ ΕΣΤΙ",ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΝΟΣ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.