Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

2 σχόλια:

  1. Τι να πεις για τον Αλκίνοο; Πιστεύω πως ότι και να πούμε είναι λίγο. Το πρώτο cd που αγόρασα στην ζωή μου ήταν το "Όπως μυστικά και ήσυχα". Μεγάλος τραγουδιστής. Τεράστιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σάββα καλημέρα, κατά την άποψη μου o Αλκίνοος Ιωαννίδης αποτελεί τον ορισμό του ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ. Έχει καταφέρει μέσα από τα τραγούδια του όχι μόνο να με αγγίξει αλλά, κυριολεκτικά, να με συγκλονίσει. Νομίζω η γενικότερη παρουσία του, όχι μόνο η ερμηνεία των τραγουδιών αλλά και η ενορχήστρωση, η μουσική, οι στίχοι που ο ίδιος έχει γράψει αναδεικνύουν την εξαιρετική του πορεία. Ο καλλιτεχνικός του ρόλος, όμως, δεν περιορίστηκε ούτε στον περιβάλλοντα χώρο του τραγουδιού αφού ασχολήθηκε γενικότερα με την τέχνη. Το ξεκίνημά του ήταν στο χώρο του θεάτρου. Είχε, επίσης, ένα σύντομο πέρασμα από τη μικρή οθόνη. Όσο πέρναγαν τα χρόνια τόσο ωρίμαζε μουσικά και πλησίαζε την τελειοποίηση. Μέσα από τον Αλκίνοο Ιωαννίδη το έντεχνο τραγούδι ανανεώθηκε και έγινε γνωστό σε ένα πιο ευρύ κοινό.
    Η προσφορά του στην ποιοτική μουσική έχει αναγνωριστεί πολλές φορές από το σύνολο του καλλιτεχνικού χώρου. Ξεχωριστές περιπτώσεις είναι όταν του γίνεται η τιμή να ερμηνεύσει τραγούδια του Μ.Χατζηδάκι, του Ν.Ξυλούρη και άλλων πολύ μεγάλων μορφών του ελληνικού χώρου. Το μεγαλύτερο από τα προσόντα του είναι η σεμνότητα. Το να μπορέσεις να ανέβεις τόσο γρήγορα σε ένα πολύ ευαίσθητο χώρο, όπως είναι το έντεχνο τραγούδι, και ταυτόχρονα να μην "ψωνιστείς" είναι αξιοθαύμαστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.