Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

2 Απώλεσε πλήρως την ακοή του ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος!

«Ωμή κρατική βία» καταγγέλλει η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών  (ΕΣΗΕΑ) κατά τη διάρκεια πρόσφατων επεισοδίων στο Σύνταγμα, που, όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση, είχε ως αποτέλεσμα ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος να χάσει την ακοή του και από τα δύο αυτιά.

Ο κ. Κυπραίος βρισκόταν στο Σύνταγμα προκειμένου να καλύψει τη διαδήλωση των «αγανακτισμένων» της 15ης Ιουνίου 2011.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει απερίφραστα την ωμή κρατική βία που άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια της στον δημοσιογράφο-μέλος της ΕΣΗΕΑ, Μανώλη Κυπραίο, ο οποίος είχε την ατυχία να “κάνει τη δουλειά του” κατά τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων πολιτών στις 15 Ιουνίου 2011 στο Σύνταγμα.

Ο συνάδελφος κάλυπτε το ρεπορτάζ για τις διαδηλώσεις, όταν άντρες των ΜΑΤ έριξαν σε απόσταση αναπνοής από αυτόν χειροβομβίδα κρότου-λάμψης. Στην προσπάθειά του δε να φτάσει πεζός στο νοσοκομείο, ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από μέλη της ομάδας “ΔΕΛΤΑ”!

Το αποτέλεσμα της βάναυσης συμπεριφοράς των ανδρών των ΜΑΤ ήταν να απολέσει πλήρως την ακοή του και από τα δύο αυτιά!

Οι σκηνές αυτές παραπέμπουν σε αλλοτινές εποχές, όπου η καταλυμένη Δημοκρατία επέτρεπε τέτοιες συμπεριφορές και απέτρεπε την ελεύθερη άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.

Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει πως δε θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Θα σταθεί στο πλευρό του δημοσιογράφου, που κατέστη ανάπηρος και ανήμπορος να εργαστεί στον τόσο απαιτητικό κλάδο της ενημέρωσης, και θα ασκήσει όλα τα νόμιμα μέσα για τη δικαίωσή του, αλλά και για την ανεμπόδιστη άσκηση του λειτουργήματος της ενημέρωσης από όλα τα μέλη της!»

Πηγή: mediasoup.gr
http://clopyandpaste.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. ανήκεστος η βλάβη και της ακοής και της ψυχής το τραύμα… αθλιότητες ενός κράτους που υπεράθλιο το καταντήσανε. κρίμα στον άνθρωπο φιλενάδα μου…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά κρίμα. Βίκυ μου με αυτά και με αυτά δεν παρακολουθούσα ούτε την επικαιρότητα και χθες που κάθισα λίγο ...... τι γίνετε λέω στην χώρα μου ή μάλλον για να το πω καλύτερα σε ποια χώρα ζω???? Και η συνέντευξη που έδωσε μετέπειτα ο άνθρωπος συγκλονιστική. Δεν άντεξα δάκρυσα και εγώ μαζί του. :-(
    Καλή Κυριακή καλή μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.