Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

8 Tα κοπρόσκυλα του Πάγκαλου

«Τα δώδεκα κοπρόσκυλα που φυλάνε εκείνον, τη γυναίκα και τα παιδιά του δεν τα υπολόγισε ο κύριος Πάγκαλος όταν άνοιγε το στόμα του;» είπε ένας αστυνομικός στη zougla.gr για να εκφράσει την αγανάκτησή του στις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης περί κοπριτών του δημόσιου τομέα.



«Μια μέρα ο διοικητής της περιοχής ενημέρωσε τον κύριο Πάγκαλο ότι για δύο ώρες δεν θα μπορούσε να καλύψει τη φύλαξη του σπιτιού του στη Σαρωνίδα, αφού είχε πρόβλημα με τις βάρδιες και γι’ αυτό ζητούσε την κατανόηση του αντιπροέδρου.


Όμως ο αντιπρόεδρος, αντί να του πει και ευχαριστώ για την ειλικρίνειά του, έδωσε εντολή να τον μεταθέσουν σε άλλη υπηρεσία. Κι έτσι ο προϊστάμενος έφυγε γδαρμένος και... κερατωμένος!» σχολίασε ένας ακόμη αστυνομικός.



«Γιατί, παρακαλώ, δώδεκα κοπρίτες να φυλάνε τον κύριο Πάγκαλο; Ας ζητήσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μείωση των αστυνομικών της φρουράς του, γιατί τόσα άτομα δεν έχει ούτε ο Πρωθυπουργός! Ούτε ο Πρωθυπουργός, σας λέω!» συνέχισε να λέει καταιγιστικά ο αστυνομικός.

Αντιπρόεδρε, καλή η θεωρία, αλλά η ζωή θέλει και πράξεις! Τυχαίος ο διορισμός της κόρης σας στη Βουλή για ένα τρίμηνο, ώσπου να πάρει το “διαβατήριο” της για το δημόσιο; Τυχαία η μετάθεση του αστυνομικού, τυχαία η μεγάλη κληρονομιά, τυχαίος κι εσείς…;



Πολύ εύστοχες οι ερωτήσεις του αστυνομικού απαντήσεις δεν λάβαμε όμως ακόμα από το στόμα του κ. Πάγκαλου.

Έχει αρκετό διάστημα που διαβάζω συνεχώς σε πολλά ειδησιογραφικά blogs για διορισμό της κόρης του κ. Πάγκαλου στο δημόσιο και άλλον 2 ή 3 ατόμων που εργάστηκαν στο πολιτικό του γραφείο για χρονικό διάστημα 2 ετών και  ήθελα να του κάνω την ερώτηση, για τον χαρακτηρισμό των δημοσίων υπαλλήλων ως «κοπρίτες», εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια;

8 σχόλια:

  1. Δημητρούλα γιατί μου το κάνεις αυτό; Διαβάζω άρθρα με τον ακατανόμαστο που αναφέρεις στην ανάρτησή σου και βγάζω σπυράκια. Είπα να μην αναφερθώ ξανά σε αυτόν τον "κύριο". Κατάλαβέ με και μόνο που τον σκέφτομαι ανεβάζω πίεση. Πολύ εύστοχες οι ερωτήσεις του αστυνομικού αλλά δυστυχώς απαντήσεις δεν θα πάρουμε ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να κάνω βρε μωρό μου, βλέπεις τόσο καιρό δεν έχω ασχοληθεί με τον "τύπο" που τον ονόμασαν αντιπρόεδρο της κυβέρνησης αλλά σήμερα διάβασα και άλλο άρθρο στην ζούγκλα που κάνει αναφορά σ' αυτόν και δεν άντεξα, ξεχείλισε το ποτήρι.
    Λοιπόν πρέπει να πάρει θέσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ΤΕΛΟΣ. Φτάνει πια, τι φοβάται; μήπως τελικά δεν έχει πάρει ακόμα θέση γιατί όντως ισχύουν τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να τον απειλεί ότι θα βγάλει πράγματα στην φόρα, λέω εγώ τώρα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να μην φοβάται να λέει αυτά τα αίσχη ο αντιπρόεδρος, σημαίνει είτε ότι έχει πολλά να βγάλει στην φόρα για την κυβέρνηση, είτε ότι σκέφτεται να αποσυρθεί από την πολιτική οπότε και δεν τον νοιάζουν οι επιπτώσεις των όσων κατά καιρούς βγαίνει και λέει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ καλή απάντηση στο ερώτημα του κ.Λυριτζή ''τι λέτε για τον κ.Πάγκαλο;'' στον πρόερδρο της Ομοσπονδιας του ΙΚΑ απαντώντας ο Πρόεδρος, ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ.ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΩ !!
    Νομίζω η πλήρης πολιτική απομόνωση για ένα ζώο πολιτικό είναι ότι το καλύτερο και κάτι που δεν το αντέχει εύκολα.
    Καλή σας μέρα και καλή χρονιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ καλή μέρα και μια τέλεια χρονιά σας εύχομαι fapes-mapes.
    Δεν το άκουσα σοβαρά; έτσι απάντησε; Τότε μπράβο του.
    Συμφωνώ απόλυτα ότι του αξίζει η πολιτική απαξίωση και η κοινωνική απομόνωση. Έτσι για να μάθει επιτέλους να σέβεται και να φέρεται ανθρώπινα. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι δεν έχει μετανιώσει για τα λεγόμενά του, αντί να ζητήσει δημόσια συγνώμη αυτός το χαβά του. Διάβασα χθες σε ένα άρθρο ότι πήγε με την γυναίκα του κάπου για διασκέδαση και τον γιουχάρισε ο κόσμος. Άντε και χειρότερα του εύχομαι .....από καρδιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μόνο απαξίωση ταιριάζει σ' αυτούς τους πολιτικούς και τίποτε άλλο!! Να είστε σίγουροι ότι θα το βρουν σύντομα μπροστά τους, γιατί απλά ο λαός δεν ξεχνά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. CHICO Καλησπέρα, εύχομαι να είστε καλά, είμαι απόλυτα σίγουρη πως ο λαός θα τους δικάσει .....ο λαός δεν ξεχνά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.