Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

4 Πως θα αχρηστεύσουμε τον Τειρεσία

Στην αρχή (1997) ξεκίνησε σαν μια μη κερδοσκοπική εταιρεία για να μπορεί να δίνει πληροφορίες στις τράπεζες , ώστε να αποφεύγετε η δανειοδότηση σε κακοπληρωτές και αφερέγγυους και κατέληξε σήμερα να έχει φακελωμένους στα μητρώα του εκατομμύρια Έλληνες πολίτες , έχοντας πληροφορίες για όλες τις οικονομικές συναλλαγές , ενώ τα τελευταία χρόνια διατηρεί αρχείο απωλειών και κλοπών σε ταυτότητες και διαβατήρια (παροτρύνοντας μάλιστα τους
πολίτες μετά το αστυνομικό τμήμα να περνάνε και μια …βόλτα από τον Τειρεσία…) υποκαθιστώντας
έμμεσα αλλά ουσιαστικά τομείς της Ελληνικής Αστυνομίας και των αρμόδιων υπηρεσιών ενός οργανωμένου κράτους .

Μπροστά λοιπόν στην αδιαφορία του κράτους για την εξέλιξη του Τειρεσία σε μια πανελλαδική εταιρεία που φακελώνει όλους μας και μπορεί να επηρεάζει τις ζωές , τα δάνεια και τις συναλλαγές μας μπορούμε πάρα πολύ απλά να τον αχρηστεύσουμε συμπληρώνοντας μια απλά αίτηση που θα αναγράφετε ότι δεν επιθυμούμαι την πρόσβαση και αναγραφή των όποιων δεδομένων μας αφορούν !!!
Συγκεκριμένα η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων υποχρεώνει τον Τειρεσία (πράγμα που εσκεμμένος αποκρύπτεται ) να μην κοινοποιεί σε τρίτους και να μην αναγράφει τα οικονομικά προσωπικά δεδομένα για άτομα τα οποία με γραπτή τους δήλωση δεν το επιθυμούν .
Στη διεύθυνση ( http://www.tiresias.gr/office/index.html#E ) όχι μόνο ξεκαθαρίζεται το πώς θα γίνει η μη κοινοποίηση αλλά παρέχεται και έντυπο το όποιο μπορούμε να κατεβάσουμε ηλεκτρονικά για να το συμπληρώσουμε και με μια επίσκεψη μας στα κεντρικά τους γραφεία , θα αχρηστεύσουμε τις όποιες πληροφορίες έχουν για μας ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ καθώς είναι σαφές ότι : Οποιοσδήποτε (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) δεν επιθυμεί την εμφάνιση των στοιχείων οικονομικής συμπεριφοράς του, που τηρούνται στα συστήματα ΣΑΥ, ΣΥΠ της Τειρεσίας ΑΕ, μπορεί να ζητήσει, με σχετική αίτηση στο Γραφείο Εξυπηρέτησης, τη μη μετάδοση των δεδομένων αυτών.
Με την ικανοποίηση του αιτήματός του στη θέση των δεδομένων αναγράφεται: «δεν επιθυμεί την αναγραφή δεδομένων που τον αφορούν».
Με τη συμπλήρωση της φόρμας καταργούμε και τυπικά και ουσιαστικά το φακέλωμα μας στον Τειρεσία και εάν αυτό γίνει μαζικά και οργανωμένα από πολίτες τότε μπορούμε να πετύχουμε ακόμα και το κλείσιμο του αφού η «αποστολή του» να ρουφιανευει σε τράπεζες , φορείς , αφεντικά και ιδιώτες θα έχει μπλοκαριστεί από εμάς τους ίδιους.Πηγή: http://fragixos.blogspot.com/2011/01/blog-post_5418.html

4 σχόλια:

 1. Μπράβο Δήμητρα για την ανάρτησή σου. Είμαι σίγουρος πως αφορά πάρα πολύ κόσμο που σίγουρα δεν το ήξερε. Μου κάνει εντύπωση πως λειτουργούν έτσι απερίσκεπτα κάποιες εταιρείες δίχως να φοβούνται. Μάλλον επειδή ξέρουν ότι ο κόσμος έχει άγνοια σε κάποια θέματα και έτσι βρίσκουν την ευκαιρία και αλωνίζουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ναι Σάββα συμφωνώ, ξέρεις τι σκέφτομαι, αυτή την εταιρεία κάποιος της έδωσε την εντολή να φακελώνει τον κοσμάκη. Συγνώμη τα δεδομένα τα οποία έδινε σε κάθε τράπεζα δεν ήταν προσωπικά ποιος της έδωσε το ελεύθερο να εκθέτει έτσι ελαφρά την καρδία τα στοιχεία αυτά; Αδιαφορία πλήρης του κράτους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι ενημερωμένος για τον τρόπο που ιδρύθηκε και από ποιόν εποπτεύεται αυτή η εταιρεία. Νομίζω πως είναι ανώνυμη εταιρεία. Πάντως εάν όλα αυτά τα χρόνια λειτουργούσε παράνομα δηλαδή χωρίς να καλύπτεται από κάποιο νόμο του κράτους, τότε τίθεται μεγάλο θέμα που μπορεί κάθε θιγμένος να καταλήξει στα Δικαστήρια και να ζητήσει και αποζημίωση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Σίγουρα τίθεται μεγάλο θέμα, αλλά βρε Σάββα αυτά είναι μεγάλα "κεφάλια" ....... πάλι καθαρή θα την "βγάλουν", δυστυχώς μόνο αν κινηθεί επιτέλους αυτό το κράτος κάτι μπορεί να διευθετηθεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.