Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

4 Παρέμβαση εισαγγελέα για τους μετανάστες στη Νομική

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες έδωσε εντολή στον προϊστάμενο της Εισαγγελείας Εφετών Αθηνών Ιωάννη Σακελάκο να καλέσει τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη, προκειμένου να του παράσχει πληροφορίες και διευκρινίσεις σχετικά με την κατάληψη χώρων της Νομικής Αθηνών από μετανάστες.


Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εσωτερικών φέρεται να αρνείται τα διάλογο με τον πρύτανη και τον κ. Ραγκούση, την κα Νταλάρα, τον Καμίνη και τον κ. Σγουρό, όπως πρότεινε νωρίτερα ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών , κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου.

«Δεν υπήρξε ολιγωρία από την πλευρά του πανεπιστημίου», τόνισε  κ. Πελεγρίνης, που υποστήριξε ότι ενημέρωσε τις αρχές, μόλις ενημερώθηκε ότι έρχονται οι λαθρομετανάστες από την Κρήτη και ζήτησε να βρεθεί χώρος να διαμείνουν.

«Η καθοδηγούμενη κατάληψη της Νομικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών αποτελεί κατάχρηση του δικαιώματος του ασύλου. Αναγνωρίζουμε το ανθρώπινο πρόβλημα των μεταναστών, αλλά αναγνωρίζουμε ότι είναι πρωτίστως ζήτημα της πολιτείας», πρόσθεσε ενώ κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών, Γ. Ραγκούση, την υφυπουργό Εργασίας, Α. Νταλάρα, τον περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Σγουρό και τον δήμαρχο Αθηνών, Γ. Καμίνη, σε έκτακτη σύσκεψη.

Πρόσθεσε ότι υπήρχε μια συνεχής επαφή με τους εκπροσώπους των μεταναστών και στάλθηκαν στον χώρο γιατροί να παράσχουν τη βοήθειά τους.

Οι γιατροί διαβεβαίωσαν ότι οι κανόνες υγιεινής τηρούνται υπάρχει καθαριότητα και δεν υπάρχουν βανδαλισμοί.

Επίσης, έκανε έκκληση στον πρωθυπουργό για εκκένωση του κτιρίου εντός της ημέρας, ενώ κατήγγειλε όσους επένδυσαν στην εκμετάλλευση του ασύλου για κομματικές σκοπιμότητες.

O αντιπρύτανης παίρνοντας τον λόγο επανέλαβε ότι η μετάθεση ευθυνών από την Πολιτεία στο Πανεπιστήμιο «απλά διευκολύνει την μη λύση του προβλήματος».

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός σημειώνοντας «Αριστερά και πρόοδος δεν είναι οι καταλήψεις και η ανομία. Να κάνει ο καθένας ότι θέλει σε μία κοινωνία μπάχαλο με εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός κατηγορώντας ένα κομμάτι της Αριστεράς ότι με τη στάση της υπερασπίζεται άδικες πολιτικές.
Πηγή: Star.gr
          http://www.madata.gr

4 σχόλια:

  1. Φοβερά αντανακλαστικά !!
    είμαστε για κλάματα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά όσο αφορά τους λαθρομετανάστες είναι ότι σε λίγα χρόνια θα είμαστε μειονότητα στην ίδια την χώρα μας. Οι λαθρομετανάστες θα είναι πολύ περισσότεροι και δεν θα μπορούμε πλέον να τους ελέγχουμε. Όχι ότι τώρα μπορούμε αλλά τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν και χειρότερα. Είναι ένα μεγάλο σχέδιο της γείτονας χώρας να κυριαρχήσει σε όλη την Ευρώπη γεμίζοντας την με ισλαμιστές. Έτσι θα μπορεί να ελέγχει τα πράγματα καλύτερα. Δεν είναι τυχαίο που όλοι έρχονται από έξω με μια ζελατίνα όπου περιέχει τα δικαιώματά τους και κατευθείαν με το που πατάνε στην Ελλάδα παραδίδονται από μόνοι τους στην αστυνομία δείχνοντας κατευθείαν την ζελατίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σάββα έχεις δίκιο και αυτό με την ζελατίνα δεν το είχα σκεφτεί αλλά τώρα που το συζητάμε έτσι ακριβώς είναι. Σε λίγο θα λεηλατούν τα σπίτια μας γιατί θα πεινάνε και θα διασκεδάζουν με τις γυναίκες του σπιτιού κάτω από τα βλέμματα του συζύγου, ο οποίος ανήμπορος δεν θα μπορεί να βοηθήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.