Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

2 Η μέση «δαχτυλίδι» σώζει ζωές







Όσο παλιά και αν ανατρέξει κανείς, θα δει ότι οι γυναίκες φορούσαν πάντα ρούχα που τόνιζαν τη μέση τους. Και ενώ έως τώρα πιστεύαμε ότι η «μέση δαχτυλίδι» ήταν σύμβολο κομψότητας, ξαφνικά διαπιστώνουμε ότι είναι δείγμα καλής υγείας και ένδειξη μακροζωίας. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται Βρετανοί και Γερμανοί επιστήμονες, οι οποίοι, ύστερα από έρευνα που πραγματοποίησαν, ανακοίνωσαν ότι οι γυναίκες με περιφέρεια μέσης έως 65 εκατοστά μπορεί να ζήσουν έως και διπλάσια χρόνια από τις γυναίκες, των οποίων η περιφέρεια της μέσης είναι πάνω από 100 εκατοστά.
Η έρευνα  πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του βρετανικού Imperial College του Λονδίνου και του Γερμανικού Ινστιτούτου Ανθρώπινης Διατροφής και παρακολούθησε την υγεία περίπου 360.000 ατόμων από εννέα ευρωπαϊκές χώρες, με μέση ηλικία 51 ετών.
Είχαν προηγηθεί μελέτες σε ζώα που συσχέτιζαν το πάχος στην περιοχή της κοιλιάς με περισσότερες αρνητικές συνέπειες για την υγεία σε σχέση με το πάχος σε άλλες περιοχές. Όσον αφορά στους ανθρώπους, παρά τις προϋπάρχουσες μελέτες, ήταν μέχρι τώρα αμφίβολο σε ποιο βαθμό το πάχος στην κοιλιά αποτελούσε παράγοντα κινδύνου ανεξάρτητο από το συνολικό βάρος του ατόμου. Εκτός από τις γυναίκες, η έρευνα μελέτησε και τους άνδρες για τους οποίους το επικίνδυνο είναι 120 εκατοστά.
πηγή: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=245193&cid=28

2 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέρον ανάρτηση αν και οφείλω να πω ότι εσύ δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Αυτό που με κάνει όμως να αναρωτιέμαι σχετικά με την έρευνα ότι αυτοί που την έκαναν υποστηρίζουν ότι μια μέση δαχτυλίδι ζει τα διπλάσια χρόνια από μια μέση που ξεπερνάει τα 65 εκατοστά. Σκέφτομαι λοιπόν και υπολογίζω ότι στην Ελλάδα μια μέση που ξεπερνάει τα παραπάνω εκατοστά ζει πάνω κάτω μέχρι τα 70-75, οπότε μια μέση δαχτυλίδι με βάση τα λεγόμενα πρέπει να ζει μέχρι τα 140-150. Ουάου! Αυτό είναι καλό ή κακό; Πιστεύω πως αυτή η έρευνα δεν είναι και τόσο αξιόπιστη όσο αφορά τα αποτελέσματα. Αν πούνε ας πούμε ότι ένας άνθρωπος που κοιτάει την σιλουέτα του και την διατροφή του από κάποιον άλλον που τρώει ότι βρει θα ζήσει κάποια χρόνια παραπάνω τότε δεκτό, αλλά όχι ότι θα ζήσει και τα διπλάσια χρόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σάββα η γυναίκα δεν πρέπει να ξεπερνά τα 100 εκατοστά, το καλύτερο είναι 65 για τον διπλασιασμό του μέσου όρου ζωής.
    Δες το λίγο........ ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.