Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

12 Τα 12 θετικά της κρίσης

1. Θα αναβιώσει το συσσίτιο της γειτονιάς και έτσι θα αναθερμανθούν και πάλι οι σχέσεις στις... γειτονιές όπου κανείς πλέον δε λέει καλημέρα στον άλλον.

2. Τα παιδιά δε θα φεύγουν ούτε στα 40 από το πατρικό τους και θα μπορούν έτσι να φροντίζουν τους γονείς τους χωρίς...να ξοδεύουν σε γηροκομεία και αποκλειστικές.

3. Θα ξαναζωντανέψει το ταβερνάκι, που με ελάχιστα ή και βερεσέ θα καλύπτει τη βραδινή έξοδο.



4. Θα λανσαριστεί νέα μόδα διατροφής, όπως ρεβίθια αλάδωτα με ρίγανη, ρύζι με μαραθόσπορο και ραδίκια ποσέ.

5. Θα γνωρίσει νέες δόξες ο Καραγκιόζης με παραστάσεις όπως "Ο Καραγκιόζης στο Βατοπέδι", "Ο Καραγκιόζης Υπουργός", "Ο Καραγκιόζης τραπεζίτης", "Ο Καραγκιόζης χρηματιστής"...

6. Δεν θα χρειασθεί να ολοκληρωθεί το πείραμα CERN, μιας και οι επιστήμονες θα έχουν μπροστά τους ολοζώντανο το μεγάλο «ΜΠΑΜ».

7. Ο ρατσισμός θα δεχθεί ένα ισχυρό χτύπημα, γιατί οι αλλοδαποί ξέρουν περισσότερα από φτώχεια και πείνα, και μπορούν να μας διδάξουν τα «μυστικά» της επιβίωσης.

8. Θα εκτιναχθεί στα ύψη ο δημογραφικός δείκτης - κάτι πρέπει να κάνεις για να σκοτώσεις την ώρα σου όταν δεν έχεις δουλειά.

9. Θα ανέβει το μορφωτικό επίπεδο, αφού οι μαθητές θα το ρίξουν στο διάβασμα λόγω αφραγκιάς.

10. Θα αναβιώσει η φιλική εταιρία, η γιάφκα, το κρυφό σχολείο, οι αντιστασιακές ομάδες ενάντια στο ανάλγητο χρηματοπιστωτικό σύστημα και τις παραφυάδες αυτού.

11.Θα αυξηθούν οι συνδέσεις adsl γιατί το internet είναι φτηνό μέσο "διασκέδασης". Πού λεφτά για έξω...

12. Τέλος στην παχυσαρκία, η οποία κάνει θραύση στην Ελλάδα! Θα τρώμε λιγότερο (οι τιμές έχουν κορυφωθεί ενώ οι μισθοί έχουν πατώσει), θα κάνουμε περισσότερη γυμναστική (για να ζεσταθεί το κοκαλάκι μας εκεί που πήγε το πετρέλαιο), θα περπατάμε περισσότερο (εκεί που πήγε η βενζίνη). Θα γίνουμε ένας λαός κομψός και «φιτ».


ΠΗΓΗ!:   http://anoixtomualos.blogspot.com/2011/01/12.html#ixzz1BB2JGrwq

12 σχόλια:

  1. Καλη σου ημερα..να λοιπον που και η κριση εχει τα θετικα της..να προσθεσω ακομη κατι ομως με την αδεια σου φυσικα..θα ζησουμε ρομαντικες στιγμες μεσα στην κριση μας αφου η τιμη του ηλεκτρικου ρευματος θα ειναι απαγορευτικη για τις τσεπες μας..ετσι λοιπον ας εφοδιασθουμε με καθε ειδους και χρωματος κερια ας τα αναψουμε και ολα τα αλλα θα ελθουν μονα τους.Καλη εβδομαδα να εχεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλό Δημητρούλα. Θα επιστρέψουμε στα παλιά τα χρόνια δηλαδή. Να σου πω...ίσως να είναι και καλύτερα. Εμείς οι Έλληνες αντέχουμε να ζήσουμε κάτι τέτοιο γιατί το έχουμε ζήσει και στο παρελθόν. Οι Γερμανοί θα μπορούσαν να ζήσουν έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. NOSTOS καλημέρα, να λοιπόν που αν το δούμε από διαφορετική οπτική γωνία, έχει μπορώ να πω ..... τώρα που το ξανασκέφτομαι, και τα θετικά του η κρίση. Τα κεριά είναι οικονομικά; χα χα χα.
    Καλή εβδομάδα και σε σένα με ευχάριστα απρόοπτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σάββα νομίζω πως εμείς έχουμε γεννηθεί για να αντέχουμε μάλλον. Για τους Γερμανούς δεν ξέρω αν θα μπορούσαν να ζήσουν κάτω από αυτές τις συνθήκες, δεν έχουμε παρά να το διαπιστώσουμε ... γιατί η κρίση χτυπά σιγά - σιγά όλη την Ευρώπη. Κοντός ψαλμός Αλληλούια λοιπόν. ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΤΑΡΧΗ ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ, Η ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΕΠΙΠΕΔΗ ,ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΗΡΕΑΣΘΕΙ,ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ ΓΚΡΙΝΙΕΣ ,ΛΟΓΩ ΣΤΕΡΗΣΗΣ ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ. ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΛΘΕΙ ΑΚΟΜΗ,ΟΣΟ ΕΞΑΝΤΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΜΗ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΝΑΓΩΝ ΜΑΣ ,ΤΟΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΙΣΘΗΤΗ Η ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αόρατε καλή Κυριακή και καλή εβδομάδα. Συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενα σου, η φτώχεια φέρνει και γκρίνια και επηρεάζει επίσης και όλους τους τομείς της ζωής μας. Μέχρι στιγμής και εγώ πιστεύω ότι η κρίση δεν έχει επέλθει καλά στην ζωή μας ίσως γιατί όντως υπάρχουν ακόμη οικονομικά αποθέματα, δεν θέλω να γίνομαι μάντης κακών αλλά δυστυχώς τα χειρότερα έπονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. απολαυστικότατο το κείμενο!!!!!!!!
    Καλώς σε βρήκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλώς όρισες φίλη μου, ευχαριστώ πολύ για το γλυκό σου σχόλιο. Να είσαι καλά. Καλό βράδυ να έχεις. Μου αρέσει πάρα πολύ η εικόνα σου. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μακάρι ρε παιδιά, δεν θα είναι άσχημα, μπορεί να ζούμε έτσι καλύτερα. Την καλησπέρα μου!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μια χαρά!! Περιμένουμε να χάσει κάπου βαθμούς ο γαύρος για να το πλησιάσουμε περισσότερο στη βαθμολογία!!!! Άντε ρε τριφυλλάρααααααααααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα CHICO, πέντε είναι οι πόντοι αν δεν κάνω λάθος ε; άντε με το καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.